čtvrtek 26. ledna 2012

Nudlování:-)





Nynější neutrální doba mi trochu leze na nervy! Snažím se jíst a žít zdravě a jak říká můj muž zbytky lepím na stěnu:-)tak přišel na svět věneček a také mistička. Ze slupek pomerančů dělám podpúri  a bonbonky. Tady je recept: hrubší pomerančovou kůru dobře omyju a nechám přes noc ve vodě. Pak ji sleji a kůru nakrájím na čtverečky. Dám na pánvičku přidám lžíci másla, podusím a přidám cukr písek dle chuti. Cukr mírně zkarameluje. Vše vyleji na plech a trochu od sebe oddělím. Nechám vychladnout nalámu na malé kousky a pojídám když mě honí mlsná. Může se přidát ještě citronová šťáva je to kyselejší. Dělával mi to můj děda. Dobrou chuť!!!


 Jak vidíte tak své tělo nezanedbávám:-) Domácí klobása, brokolice, žampiony, parmazán to vše zapečeno mi dodalo chuť do života!!! Láska prochází žaludkem:-)







 Také trochu tvořím, dělám si různé krabice. Je mi líto je vyhodit tak si je polepím ať jsou hezké. Když jsem byla s Betinkou na procházce kolem řeky tak jsem si natrhala pěkné větvičky.  Doma se mi zdály smutné a tak jsem je ozdobila korálkovýma kytičkama.



 Můj muž mi jako obvykle kupuje  různé květinky. Usmíval se a já věděla, že je to zase nějaká sranda. Petrklíče byly po 10Kč no nekupto říkal:-):-)


Moc krát děkuji všem mým milým kamarádkám za ocenění, kterého si vážím a moc mě zahrálo na srdci.....

Také já si vážím Vašeho krásného tvoření a chci ocenit:
http://mystera.blogspot.com
http://verkytvorenicko.blogspot.com
http://karinszaubereien.blogspot.com
http://dpoklady.blogspot.com
http://simplcookblog.blogspot.com
http://gabby-ndomov.blogspot.com
http://matrene.blogspot.com
http://jardindeparis.blogspot.com
http://decorhome.blogspot.com


18 komentářů:

  1. Milá Dájo, naštěstí tady není manžel, trpěl by u té klobáskové fotky, a ještě jsou domácí....
    Jinak jako vždy hromada parády - moc hezké krabice i rozkvetlé větvičky, děkuji za recept na kandovanou kůru, mám ji moc ráda!
    Pohodové odpoledne, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Dajo, tvuj nudlovy venecek nema chybu a tve dietni klobasky taky. Hned bych si dala taky. Mej krasny den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  3. Dagmarko ty teda nezahálíš :-) jako vždy vše super.Věneček z nudliček je krásný a určitě se budu opičit čím si prosím lepila,tavičkou?

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky Dada takove venec s nudle mam ted taky doma misme na dum seniori a tam bil na plan tu venecek , tvuj je moc hezky a vsechny fotky pa Karin

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Dajo, věneček je úžasný, domácí klobása ještě lepší. Tak se nám ty vůně nějak prolínají - u mě voní levandule u tebe klobása. Někdy si to prohodíme, jo? Slávka

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky Dajo, věneček s těstovinami je fakt super nápad, korálkové kytičky zrovna tak, moc se mi to líbí. Margit

    OdpovědětVymazat
  7. Dajenko, mankote, no Ty jsi ale mila, take prekvapeni, moc dekuji...Smankote, ja su recnik na baterky, ale vazne si toho moc vazim a dekuji, jsi zlata...Krasny vikend. P.
    P.S. Samozrejme gratuluji k Tvemu oceneni, neb u Tebe je skutecne na co se divat...Vsecko krasne, mlsku z pomerancove kury asi vyzkousim, brokolice s masenkem vypada lakave, kyticky krasne, smuchlenicko jedna basen...mankote, je neco, co neumis???

    OdpovědětVymazat
  8. Dajo, v rámci osvěty vyšívání, reaguji na Tvůj dotaz :-) Toto je koupená sada - mulinky, látka, předloha, vše roztříděné a připravené. Ale někdy mám předlohu, a sama si pořídím látku i mulinky. Klidně se ptej dál, a ještě raději budu, když rozšíříš řady vyšívaček :-)
    Iva

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Daja, všetko je super, no najviac ma zaujala tá klobáska. Keď je domáca, tak nepotrebujem nič iné ;-)). Ak budeš mať chvíľku, zastav sa u mňa pre ocenenie. Vidím, že už ho máš, ale rada sa s Tebou tiež podelím.
    Krásny víkend.
    Emily

    OdpovědětVymazat
  10. Dajo, díky. Jinak u mě má nejvíc bodů větývka s korálkovými květy a domácí klobása (a to nejsem bůhvíjakej masožravec). Pěkný víkend.
    PS: Co jsi prováděla se stránkami, když na ně kliknu, hodí mi to hlášku, že neexistují, ale že mohu přejít na domovskou stránku a po kliknutí na tuto hlášku se konečně dostanu na ty tvoje stránky.

    OdpovědětVymazat
  11. Dajo, tak už to funguje. Šla jsem to hned zkusit, jak jsi mi to teď psala na blog a je to ok. Můj počítačový guru říká, že to bude asi "keší"(vůbec nevím, co to znamená, ale hlavně, že už to jde). K té vaší dnešní oslavě - koukni na můj nevařící blog a schválně, co tě napadne :-))

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Dajo,moc gratuluji k ocenění,moc si ho zasloužíš.Mile mě překvapilo a zahřálo u srdíčka,že jsem od tebe dostala ocenění.Chci Ti moc poděkovat za to,že jsi stálá návštěvnice mého blogu a budeš snad i nadále.Měj se moc krásně a ještě jednou děkuji za ocenění,kterého si moc vážím.S pozdravem Jarka

    OdpovědětVymazat
  13. Dáji, moc děkuji a honem jdu napravit. Tvé nápady jsou kouzelné! Zdravím!

    OdpovědětVymazat
  14. Mila Dajo, gratuluji k ocenen a nevim, co chvalit driv, jsi sikulka! Klobasky vypadaji luxusne, kyticky, zive i koralkove jsou nadherne a tve tvoreni nekonecne :) Preji krasny tyden a zdravim, Monika.

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Daja!Ten veniec z cestovín ma zaujal, je originálny!Hmm ja som ich mala dnes na desiatu :o) /na obed je ešte skoro/ s mexickou omáčkou a so syrom.
    Daja prosím ťa pošli mi tvoj email, hľadala som ale žiaden kontakt na teba som nenašla. Poslala by som ti pohľadnice od Lady a obratom by si mi napísala, ktoré ti chýbajú do zbierky. Ďakujem!!!
    Pekný deň! Iveta

    OdpovědětVymazat
  16. Nudlování je úžasně, kytičky na větvičkách taky.

    OdpovědětVymazat
  17. Grattis till utmärkelsen!

    Du är fantastiskt kreativ! Fina dekorationer till ris.
    /Anja

    OdpovědětVymazat
  18. Milá Dajo, mrkni ke mně, máš tam překvapení i ode mne :-) Bára

    OdpovědětVymazat